OIR PECU Regiunea Sud-Est,  Brăila, Str. Industriei, nr.17, tel. 0239 610749, 0239 613301, e-mail  : office@fsesudest.ro

 

Exemple de bune practici
 
Documente programatice
 
Legislaţie
 
Alertă nereguli
 

Adrese utile

Fondul Social European în România

 Ministerul Fondurilor Europene

Comisia Europeană

Comisia Europeană->Fondul Social European

Alte legături

 
Informaţii date cu caracter personal
Anunţuri privind achiziţiile

„O şansă in plus”

 

 

Obiectivul general al proiectului a constat în facilitarea accesului pe piaţa muncii a şomerilor şi a persoanelor inactive.
Grupul ţintă general a fost format din 217 persoane neocupate din judeţul Brăila, preponderent din mediul rural, respectiv din comunele: Berteştii de Jos,Tufeşti, Dudeşti, Zăvoaia, Stăncuţa şi oraşul Însurăţei.
Activităţile generale ale proiectului au constat din furnizarea de servicii personalizate de informare şi consiliere profesională, de mediere şi formare profesională. Programele de formare profesională au fost organizate în oraşul Însurăţei şi comuna Stăncuţa; la aceste programe au fost cuprinşi 91 beneficiari din grupul ţintă, în ocupaţiile de: “lucrător în structuri pentru construcţii”, “lucrător finisor pentru construcţii”, “lucrător instalator pentru construcţii”, 73 obţinând certificatul de calificare.

Rezultatele anticipate:
Proiectul urmareste facilitarea accesului pe piata muncii a somerilor si a persoanelor inactive, prin intensificarea masurilor active de ocupare si formare profesionala, promovand invatarea continua pe tot parcursul vietii. Proiectul va imbunatatii pe termen lung situatia grupului tinta identificat, in primul rand printr-o schimbare de mentalitate si atitudini fata de piata muncii. Astfel beneficiarii vor intelege ca trebuie sa aiba un comportament activ pentru identificarea propriului loc de munca si mai ales isi vor identifica rolul in gestiunea propriei cariere, vor intelege mecanismele pietei fortei de munca si vor avea capabilitatea de a se autocunoaste si autoevalua obiectiv, comparativ cu cerintele pietei fortei de munca, asiguradu-se astfel permanenta adaptabilitate a fortei de munca la cerintele in schimbare de pe piata
De asemenea, 177 persoane au participat la programe integrate; dintre acestea 6 au dobândit statutul de persoană ocupată şi 18 persoane au fost cuprinse la alte programe de formare profesională din domeniul construcţiilor în vederea extinderii ariei de competenţe.
Valoarea totală a proiectului a fost de 425000 lei, din care 382000 lei finanţare nerambursabilă din Fondul Social European şi 43000 lei contribuţia solicitantului.
Proiectul a imbunatatit pe termen lung situatia grupului tinta identificat, in primul rand printr-o schimbare de mentalitate si atitudini fata de piata muncii, beneficiarii intelegand ca trebuie sa abordeze un comportament activ pentru identificarea propriului loc de munca si mai ales in identificarea rolului in gestiunea propriei cariere si a necesitatii permanentei adaptabilitati a fortei de munca la dinamica pietei muncii.
 

Titlul proiectului:

 “O şansă în plus

Domeniul Major de interventie:

Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare

Durata proiectului:

9 luni

Contributia FSE:

382.000RON

Bugetul total:

425.000 RON

Participanti:

217

Tara:

Romania

Organizatie:

Agentia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila

Detalii de contact:

Website: www.braila.anofm.ro

     

 

Use Advanced Search

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 OIR POS DRU Regiunea Sud-Est - Toate drepturile rezervate

Ultima actualizare : 18.03.2024

 

Legături rapide